Selasa, 20 Desember 2011

Bento #14: Santa and the Christmas Tree


I was busy the whole December to prepare Bento to the topic of Christmas. This will now be my last Christmas bento for this year. But on Christmas I still have planned a very special post for you. You can be surprised ;)

Now we come to the bento. As background for the Christmas tree I used rice and black sesame. The Christmas tree was made of sugar snaps. In between I used goat cheese for the snow, corn as a candle and red pepper as a garland. The top of the tree is made of physalis and a cheese star.
The idea for Santa Claus is from Happy Little Bento. For this I have colored a boiled egg in red food coloring. Eyes and mouth I punched out of nori and the white elements are made of goat cheese. The hat is made from a piece of red pepper. Santa got two arms from food picks. Other supplements are salad, broccoli, tofu puffs, radish, peas, physalis and bacon with beans.

Added to What's for Lunch at Wednesday, Week 82.
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Ich habe mich nun den ganzen Dezember mit Bento zum Thema Weihnachten beschäftigt. Dies wird nun mein letztes Weihnachtsbento für dieses Jahr sein. Aber für Weihnachten habe ich noch einen ganz besonderen Post für euch geplant. Lasst euch mal überraschen ;)

Kommen wir mal zum Bento. Als Untergrund für den Tannenbaum habe ich Reis und schwarzen Sesam verwendet. Der Tannenbaum ist aus Zuckerschoten. Dazwischen habe ich für den Schnee Ziegenkäse verwendet, Mais als Kerzen und Paprikastreifen als Girlande. Die Baumspitze besteht aus Physalis und einem Käsestern.
Die Idee für den Weihnachtsmann habe ich von Happy Little Bento. Dafür habe ich ein gekochtes Ei in etwas Wasser mit roter Lebensmittelfarbe gefärbt, Augen und Mund aus Nori gestanzt und die weißen Elemente aus Ziegenkäse gestochen. Der Hut ist aus ein Stück Paprika. Als besonderen Hingucker hat der Weihnachtsmann Arme aus Food Picks bekommen.
Weitere Beilagen sind Salat, Brokkoli, Tofu Puff, Radieschen, Erbsen, Phisalis und Speckbohnen.

Dieses Bento habe ich bei What's for Lunch at Wednesday, Week 82 hinzugefügt.