Selasa, 14 Februari 2012

Japanese Chocolate Cake for Valentine's Day / バレンタインのチョコレートケーキ


Here I had already told you how to celebrated Valentine's Day in Japan. Also, the recipe for homemade Nama Choco, which is a popular gift on this day you can read in this post.

Another really delicious recipe for a Valentine's Day chocolate cake I've also found at モンテールパティシエ直伝 ! I find it is a really great alternative to Nama Choco. And in my opinion it is the best recipe for chocolate cake, which I've found and baked until now. Even my husband, which dislikes cakes, was very impressed from this cake.

For this recipe you should use a springform with 15cm - 18cm in diameter!

Recipe for one cake:
  • 50g butter
  • 70g chocolate
  • 70ml cream
  • 3 egg yolks
  • 100g sugar
  • 3 egg whites
  • 50g cocoa powder
  • 30g flour
  • 1 tsp packing powder
1. Melt the chocolate with the butter in a bowl over a water bath. In the meantime lay the baking pan with baking paper.

2. Beat the egg whites with a mixer until stiff. Stir the egg yolks in a new bowl with sugar and cream until fluffy.

3. Now add the melted chocolate into the egg yolk mixture and mix well. Then add the flour, baking powder and cocoa powder and mix into a smooth batter.

4. Then fold in the egg whites carefully into the batter, so the batter will be looser.

5. Pour the batter into the baking pan and bake for about 150 °C for 50 minutes.

6. You can serve the cake with cream, cherries and chocolate sauce.
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Hier hatte ich euch ja bereits berichtet wie man Valentinstag in Japan Feiert. Auch das Rezept für das selbst gemachte Nama Choco, das man an diesem Tag gerne verschenkt, könnt ihr in diesem Post nachlesen.

Ein weiteres wirklich sehr leckeres Rezept für einen Valentinstags Schokoladenkuchen habe ich ebenfalls bei モンテールパティシエ直伝! gefunden. Alternativ zu Nama Choco find ich ihn wirklich super. Und es ist meiner Meinung nach das beste Rezept für Schokoladenkuchen das ich bis jetzt gefunden und gebacken habe. Auch mein Mann der nicht so gerne Kuchen isst, war davon sehr angetan.

Für dieses Rezept solltet ihr eine Springform mit 15cm - 18cm Durchmesser verwenden!

Rezept für ein Kuchen:
  • 50g Butter
  • 70g Schokolade
  • 70ml Sahne
  • 3 Eigelb
  • 100g Zucker
  • 3 Eiweiß
  • 50g Kakaopulver
  • 30g Mehl
  • 1 TL Packpulver
1. Schokolade zusammen mit der Butter in einer Schüssel über einem Wasserbad schmelzen. In der Zwischenzeit die Backform mit Backpapier auslegen.

2. Das Eiweiß mit einem Mixer steif schlagen. In einer neuen Schüssel die Eigelbe mit Zucker und der Sahne schaumig rühren.

3. Nun die geschmolzene Schokolade in die Eigelbmasse geben und unterrühren. Danach Mehl, Backpulver und Kakaopulver dazugeben und zu einem geschmeidigen, flüssigen Teig rühren.

4. Danach die Eiweißmasse unter den Teig heben, so wird der Teig lockerer.

5. Den Teig nun in die Form füllen und bei 150°C für 50 Minuten im Ofen backen.

6. Zu dem Kuchen könnt ihr noch Sahne, Kirschen und Schokosauce reichen.